Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δημιουργικές ομάδες

Πολιτικές - Καλλιτεχνικές φοιτητικές ομάδες

 

A) Πολιτικές ομάδες

Από τη δεκαετία του 1960 έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα να δραστηριοποιούνται οι φοιτητές/ήτριες πολιτικά.

Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.Ε.) που συντόνιζε αυτή την πολιτική δράση έχει από καιρό αποσυντεθεί (δείτε ιστορικά στοιχεία).

Πολιτικές (κομματικές) ομάδες που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα (με αλφαβητική σειρά): ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΠΣΚ κ.ά.

Κάθε Απρίλιο γίνονται φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων. Οι εκπρόσωποι συμμετέχουν αυτοδίκαια στις Γενικές Συνελεύσεις του Τμήματός τους.

 

Β) Αντιρατσιστική ομάδα φοιτητών Ρεθύμνου

Για να δείτε τις δραστηριότητες και τα νέα αυτής της ομάδας πατήστε εδώ.

 

Γ) Εθελοντισμός φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης

Τις αρχές του εθελοντισμού - Γίνε κι εσύ εθελοντής φοιτητής! - Εγχειρίδιο για τον εθελοντισμό κλπ. θα βρείτε πατώντας εδώ.

 

Δ) Θεατρικές ομάδες

Στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια η φοιτητική θεατρική ομάδα "Σκοινί και Σαπούνι". Παρουσιάζει σε τακτά διαστήματα (συνήθως κάθε Μάιο) ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο για το ευρύ κοινό.

Στην πόλη του Ρεθύμνου (στην οδό Κουρμούλη 127) υπάρχει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ένας ερασιτεχνικός θεατρικός θίασος με επαγγελματικές αξιώσεις και εκπληκτικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα: ο "Θεατρικός Περίπλους". Δείτε τη σχετική ιστοσελίδα πατώντας εδώ.

Στον "Θεατρικό Περίπλου" λειτουργεί και Θεατρικό Εργαστήρι, όπου προσφέρονται μαθήματα ηθοποιίας (τηλ. 6944876143).

 

Ε) Μουσική ομάδα

Για να δείτε την ιστοσελίδα της μουσικής ομάδας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο πατήστε εδώ.

 

Ζ) "Δρόμοι της Ανατολής"

Οι "Δρόμοι της Ανατολής" είναι ένας φοιτητικός πολιτιστικός σύλλογος του Πανεπιστημίου Κρήτης, που επιδιώκει, μέσω ποικίλων εκδηλώσεων, τη γνωριμία με την ιστορία και τους πολιτισμούς της ανατολικής Μεσογείου, της Εγγύς Ανατολής και του αραβικού κόσμου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δραστηριότητες των φοιτητικών πολιτιστικών ομάδων στο Ρέθυμνο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: "Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Ρεθύμνου"

Το Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο "Ξενία" βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Ρεθύμνου. Είσοδος στον Εκθεσιακό και Συνεδριακό χώρο: από την παραλιακή οδό, Σοφοκλή Βενιζέλου 16. Είσοδος στη Φοιτητική Εστία: από την οδό Νικ. Ψαρρού 46. Για επικοινωνία: τηλ. 28310-77050.